Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

PdbTalks | Hur kan vi tillämpa dataanalys och Machine Learning i kommersiella verksamheter?

PdbTalks | Hur kan vi tillämpa dataanalys och Machine Learning i kommersiella verksamheter?
Tuve Löfström är forskare på Jönköping University och samarbetar med Pdb i forskningsprojektet DATAMINE. Forskningen kretsar kring maskininlärning, dataanalys och algoritmutveckling inom maskininlärning. Detta är ett utdrag från en föreläsning Tuve Löfström hade på Pdb i januari 2018. Vill du se inspelningen från hans föreläsning så finns den 20 minuter långa filmen också i inlägget.

Läs mer

Integrate 2018 | Prognos: Molnigt

Integrate 2018 | Prognos: Molnigt
Jag och några av mina kollegor i Pdb:s integrationsteam deltog i konferensen Integrate 2018 i London förra veckan. Integrate 2018 är en tredagarskonferens med fokus på integration på Microsofts plattformar. Över 420 deltagare från hela världen spenderade dagarna på kongresscentret etc.venues i Londons finansdistrikt och lyssnade till MVP:s och Key Note Speakers från Microsoft, BizTalk360 och olika partners. Här sammanfattar vi våra intryck av Integrate 2018.

Läs mer

13 quick fixes för ökad lönsamhet

13 quick fixes för ökad lönsamhet
Det är ingen hemlighet att om man vill höja sin lönsamhet ska man antingen sänka kostnader eller öka intäkter. Man kan göra det på många olika sätt: öka försäljningsvolymen, höja priserna, omförhandla sina inköp, göra omstruktureringar och minska personalkostnader, investera i olika smarta IT-lösningar osv.

Läs mer

Hitta guldet - analysera istället för att rapportera

Hitta guldet - analysera istället för att rapportera
Det ultimata målet för de flesta företag är att öka sina intäkter och sänka sina kostnader, eller kortare sagt ”hitta guldet”. För att uppnå detta och kunna ta rätta beslut behöver man självklart en tydlig karta - det vill säga bra data, bra rapportering och inte minst bra analys. Många företag lägger mycket tid och resurser på att skapa perfekta rapporter men för att kunna uppnå resultat i sitt förändringsarbete är det extra viktigt att istället rikta kompassen mot analyserna som i sin tur skapar underlag för rätt beslut. Automatisering av rapporterna och skapande av alerts och andra smarta tricks kan frigöra lite tid och är ett steg i rätt riktning.

Läs mer

Ladda fler