Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

A byte of Pdb - i Afrika

A byte of Pdb - i Afrika

Flexibla arbetstider, frihet under ansvar och jobba på andra platser än kontoret? Det erbjuder de flesta arbetsgivare inom IT numera. Men inte alla anställda passar på att jobba från Uganda i några månader. Sofia Karlsson, BI-utvecklare på Pdb sedan 2011, har precis kommit hem ifrån en fantastisk reseupplevelse – och heltidsjobb. 

Välkommen hem Sofia, var har du varit och varför?

Jag har precis kommit hem från en två månader lång vistelse i Fort Portal, Uganda. Min sambo hade möjlighet att resa dit som en del av hans masterutbildning och jag hade möjlighet att jobba med mina vanliga arbetsuppgifter på distans. Därför kunde vi göra denna resa tillsammans!

Hur har det gått, rent praktiskt?

Uganda och Sverige har inte så stor tidsskillnad, bara 1-2 timmar beroende på sommar/vintertid. Eftersom jag har så flexibla arbetstider även i vanliga fall har jag kunnat jobba i princip samma tider som jag gör hemma. Det krävdes dock lite förarbete för att säkerställa bra internetuppkoppling men med 4G på mobilen och okej uppkoppling i lägenheten så har det fungerat väldigt bra. Jag har mest jobbat i lägenheten och använt Skype flitigt för att kommunicera med kollegor och kunder.

Har det varit några utmaningar?

Vi hade en del strömavbrott men tack vare bärbar dator med bra batteritid har det heller inte varit något problem. Det gäller bara att se till att ladda datorn så fort man har ström.

Vad har varit bäst med resan?

Jag har fått uppleva så mycket här i västra Uganda! Helgerna har främst bestått av olika vandringar och safaris. Vi har bland annat sett elefanter, lejon, schimpanser och bergsgorillor. Vacker natur, skönt klimat och härlig kultur! Det är så lärorikt att uppleva vardag i andra länder. Jag har varit längre perioder i andra länder i Afrika och det ger ett nyttigt perspektiv på vad vi har och hur vi lever hemma i Sverige. Jag är tacksam över att jag kan jobba på Pdb och samtidigt se andra delar av världen.

Är du intresserad av att jobba på Pdb? Kolla in våra lediga tjänster eller vårt introduktionsprogram för nyutexaminerade Pdb fast forward.


Kommentarer