Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

Hög tid att uppgradera din BizTalk plattform - BizTalk Product Life Cycle

Hög tid att uppgradera din BizTalk plattform - BizTalk Product Life Cycle

Har du koll på hur supporten för din version av BizTalk Server ser ut? Redan nu till sommaren slutar Microsoft att supporta BizTalk Server version 2013 och 2013R2. Passa på att ta tillfället att förbättra din integrationsplattform och att få tillgång till nya funktioner i samband med uppgraderingen till senaste version av BizTalk Server

Bakgrund


Digitaliseringen ställer helt nya krav på din integrationsplattform där du behöver integrera med appar, Saas-tjänster i molnet och IoT-enheter. Plattformen ska kunna driftas helt eller i delvist i molnet. Hybrida integrationsplattformar är sättet att kunna skapa och leverera nya tjänster snabbt till sina kunder. Senaste versionen av BizTalk server ger dig dessa fördelar.


Sitter du på äldre versioner av BizTalk, så är det hög till att titta på uppgradering till BizTalk 2016. Tabellen nedan visar de datum som gäller för End of Mainstream Support från Microsoft.

 

Källa: Biztalk Server product lifecycle


BizTalk Server 2016


Med BizTalk Server 2016 kan du automatisera ditt företags verksamhetskritiska processer, få stöd att anta en hybrid strategi i din digitala transformationsresa genom att ansluta till SaaS-tjänster och drifta BizTalk Server i Azure.


Nedan är några viktiga funktioner som vi vill lyfta fram:

  • Hybrid integrationsplattform: Du kan nu integrera mot tjänster och applikationer i molnet via den nya Azure Logic Apps-adaptern. Den fungerar som en brygga för att snabbt integrera mot många SaaS-applikationer med hjälp av färdiga connectorer. Med Azure Logic Apps adapter kan du skicka meddelanden till partners och leverantörer via molnet och utnyttjar Microsoft Cloud för att bygga helhetslösningar för integration. 
  • BizTalk 2016 körs på de senaste av Microsoft plattformar som Windows Server 2016, Visual Studio 2015, SQL Server 2016 och Office 2016.
  • SQL Server 2016 Always On. Erbjuder en hög tillgänglighet i Azure och On-premise.
  • Kunddrivna förbättringar som t ex BizTalk admin console, hantering av bindingsfiler, mappning, SFTP, File-adaptern

 

 Läs mer: Migrera till Biztalk Server 2016

 

Viktiga frågor inför en migrering


Inför ett uppgraderingsprojekt så är det några frågor som är viktiga att belysa

  • On premise eller Azure: Har ni en strategi för molnet, och finns kompetensen? Juridiskt, är det ok att skicka internt data till datacenter utanför Sverige? Hur hanterar ni säkerhetsfrågor?
  • Uppgradera ”as is” eller förbättra och uppdatera?

Ta tillfället att gå igenom utmaningar i dagens plattform och att lösa dessa inom projektet.


Vi är experter på BizTalk Server


Pdb är experter på BizTalk server och vi har tillsammans med våra kunder genomfört ett antal uppgraderingsprojekt på BizTalkplattformen.

Vi genomför projektet enligt vår metod PdbConnect där vi börjar med att göra ett strategiarbete, där vi går igenom nuläget och sätter önskat målläge tillsammans med er. Resultatet blir en handlingsplan hur vi tillsammans tar oss till målläget.

Vi hjälper dig att reda ut dina behov och hitta den bästa lösningen för just dina integrationer. Inom projektet hanteras ramverk och arkitektur, etablering av ny teknisk plattform, uppgradering av integrationer och dokumentation. Beslutade förbättringar genomförs så att er nya integrationsplattform fungerar bättre än dagens lösning.

 

Verifiering och testning

Det största arbetet och mest tidskrävande fasen i ett uppgraderingsprojekt är verifiering och testning av integrationer. Pdb har stor erfarenhet att driva testning av integrationer mot flera aktörer och vi hjälper er med detta viktiga arbete.

Vi på Pdb kan också hjälpa er med den dagliga driften av er integrationsplattform. Vi kan hjälpa till med övervakning, support och förvaltning av er plattform.

 

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med integrationslösningar

 


 

 

Joakim Wadskog är integrationsarkitekt och integrationsstrateg på Pdb. Han stöttar kunder i digitaliseringsprocessen genom effektiva integrationslösningar som skapar verksamhetsnytta.

 


Kommentarer