Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

Digital transformation genom integration

Digital transformation genom integration

Den digitala transformationen är här för att stanna och den innebär förändring av din verksamhet och processer. Konkret kan det innebära att delar av processen för inköp, kund eller säljaren vardag behöver digitaliseras. Dessa nya digitala tjänster möjliggör att vi kan snabbt ta fram nya erbjudanden för att ta marknadsandelar.

I praktiken innebär detta bland annat:
  • Smarta produkter
  • E-tjänster/Self-service
  • Förändrade sätt att ta betalt för nyttjande 
  • Ta beslut baserade på Big data.

Integration är en möjliggörare på ditt företags digitala förändringsresa och kan vara med att bidra till att din verksamhet tar nya marknadsandelar.

Varför är integration viktigt?

Den digitala transformationen ställer helt nya krav på din integrationsplattform. Den behöver kompletteras med funktionalitet som hanterar API internt och externt samt komma åt tjänster som finns i molnet. Plattformen ska också kunna helt eller delvist driftas i molnet. Man pratar om hybrida integrationsplattformar och API Centric. Detta för att snabbt kunna skapa och leverera nya tjänster till kunderna.

Gartner Technology Research

Gartner skriver i sin rapport “Market Guide for Hybrid Integration Platform-Enabling Technologies,” by Elizabeth Golluscio, Jess Thompson, Keith Guttridge, April 25, 2016

  • 75% av de stora organisationerna har etablerat en hybrid integrationsplattform 2020.
  • 70% av kostnaden för att ta fram en mobil app är beroende av integration
  • 50% av kostnaden att implementera ett IoT projekt handlar om att integrera olika IoT-komponenter med varandra och olika backend system.

Kommentarer