Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

Integrate 2018 | Prognos: Molnigt

Integrate 2018 | Prognos: Molnigt

Jag och några av mina kollegor i Pdb:s integrationsteam (Alexandra Wernersson och Fredrik Sköld Martini) deltog i konferensen Integrate 2018  i London förra veckan. Integrate 2018 är en tredagarskonferens med fokus på integration på Microsofts plattformar. Över 420 deltagare från hela världen spenderade dagarna på kongresscentret etc.venues i Londons finansdistrikt och lyssnade till MVP:s och Key Note Speakers från Microsoft, BizTalk360 och olika partners. Här sammanfattar vi våra intryck av Integrate 2018.

I korta drag: Framtiden ser molnig ut!

 

Fokus

Microsofts fokus framåt är helt klart molnet, Azure. Framförallt hybrida scenarios mellan BizTalk Server och Azure ligger i tiden. Hybrida scenarios innebär att man kan bygga in ny funktionalitet och nya tjänster i Azure men behåller den befintliga grunden.

Vår rekommendation

Om du har integrationsplattformen BizTalk Server - börja titta på hybrida lösningar.
Om du behöver en ny integrationsplattform - titta på molnlösning i första hand.

Nyheter 

Azure Integration Services

Microsoft förtydligar sitt integrationserbjudande genom att gruppera alla integrationstjänster i Azure Integration Services. Logic Apps, API Management, ServiceBus och Event Grid samlas där och mer funktionalitet kommer släppas löpande.

BizTalk Server Feature Packs

Microsoft släpper ny funktionalitet till BizTalk via Feature Packs. Dock är detta bara tillgängligt för de som kör BizTalk Server Enterprise eller Developer Edition. Feature Pack 3 släpptes till konferensen.

Microsoft Flow

En av de mest intressanta nyheter för verksamhetens användare och Super Users. Microsoft Flow möjliggör ett automatiserat flöde som förenklar vardagliga, repetitiva uppgifter som t.ex. att lägga upp nya användare i verksamhetens olika system.

 

För dig som kund

Att satsa på integrationer i Azure har stora fördel för dig som kund:

  • Det är skalbart. Det innebär att det enkelt går att anpassa lösningar utifrån tillfälliga belastningar. Ett e-handelsföretag behöver kanske extra kapacitet på Black Friday men har lågsäsong under juli månad - med en lösning i Azure behöver ni aldrig betala för mer än ni använder.
  • Det är snabbrörligt. Nyheter och förbättringar släpps löpande och görs tillgängliga direkt. Startsträckan är kortare för utvecklare och hela utvecklingstiden är kortare vilket ger dig som kund nytta (och en mindre prislapp!).
  • Det är framtiden. VAR förändringen istället för att invänta den!

 

Som med alla projekt gäller att man lägger en bra grund. Har du en bra strategi och genomtänkt plan från start så kommer resten av projektet gå snabbare och smidigare. Vi har kombinerat våra kunskaper och erfarenheter och utformat en egen metod för detta, PdbConnect™.

Erbjudande: PdbConnect™

 Joakim Wadskog, Alexandra Wernersson och Fredrik Sköld Martini är några av Pdb:s integrationsexperter. De stöttar kunder i deras digitaliseringsresa genom att skapa integrationslösningar som skapar verksamhetsnytta.


Kommentarer