Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

Ny på Pdb | Jana Jonsson, Business Consultant

Ny på Pdb | Jana Jonsson, Business Consultant

Jana Jonsson är Business Controllern som brinner för strategisk planering, affärsanalys och förändringsprocesser. Nu tar hon steget från kundsidan till konsultverksamhet och ser fram emot att få träffa olika företag och hjälpa dem i deras förändringsresa.


De senaste 9 åren har Jana jobbat i Köpenhamn/Landskrona/Helsingfors som Commercial Manager och Customer Service Center Manager Nordics på Sun Chemical - världsledande producent av industriell tryckfärg.

"Jag har haft många olika roller genom åren men fokusen låg mest på affärsanalyser och förbättringsarbete för hela den nordiska regionen. Som medlem i ledningsgruppen har jag även jobbat mycket med strategisk planering och omstrukturering av verksamheter så jag är duktig på stora, utmanande projekt och van att tänka "outside of the box" för att hitta nya utvägar och resurser. Ett av mina uppdrag var att inrätta ett kundtjänstcenter i Finland så jag vet hur man bygger upp en helt ny funktion från scratch och utvecklar nya processer."

Kopplingen till IT har också varit framträdande i tidigare roller. IT är en möjliggörare, systemstöd behöver kompletteras med processutveckling för att flyga. Jana har varit med i SAP Core team och fungerat som Super User inom OTC och PTR.

"Jag har varit med om tre tuffa SAP roll outs i olika länder. Jag hjälpte vårt Implementation Team att förstå vad som var viktigt för vår verksamhet och vilka problem som skulle kunna uppstå. Jag har även jobbat med Cognos BI System och är expert på att analysera siffrorna och hitta guld i rapporterna."

Jana börjar nu som verksamhetskonsult på Pdb och kommer bland annat hjälpa kunder på deras digitala förändringsresa, att "hitta" pengar och spara tid.

"Jag har lång erfarenhet av att jobba på kundens sida och vi pratar samma språk. Jag har själv varit den stressade controllern som bara släckte bränder och inte hade den tid jag önskade för strategiskt arbete. Nu får jag hjälpa andra att effektivisera och förbättra verksamheten med hjälp av Pdb:s underbara lösningar."

Familjen flyttade nyligen till Kaxholmen utanför Jönköping och Pdb seglade snabbt upp som favorit i jobbsökarprocessen.

"Pdb är ett fantastiskt företag med tydlig vision, bra renommé, proffsiga medarbetare och helt underbara erbjudanden. Jag blev helt såld på BI-lösningarna och det blir extra kul att få jobba med det man tror på och är stolt över."

  • Namn: Jana Jonsson
  • Ålder: 32 år
  • Bor: Kaxholmen
  • Familj: Man och två små busiga barn
  • Fritid: Vintersport, resor, matlagning, barnens aktiviteter och sedan är tiden slut...
  • Roll på Pdb: Verksamhetskonsult/Business Consultant
  • Ser fram emot: Att träffa många olika spännande företag och hjälpa dem med deras förändringsresa. Jag har jättemycket energi och motiveras av att uppnå omöjliga resultat. Nu kör vi!

Kommentarer