Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

analys

13 quick fixes för ökad lönsamhet

13 quick fixes för ökad lönsamhet
Det är ingen hemlighet att om man vill höja sin lönsamhet ska man antingen sänka kostnader eller öka intäkter. Man kan göra det på många olika sätt: öka försäljningsvolymen, höja priserna, omförhandla sina inköp, göra omstruktureringar och minska personalkostnader, investera i olika smarta IT-lösningar osv.

Läs mer

Mät din digitala kommunikation - del 2 | Skapa en mätstrategi

Mät din digitala kommunikation - del 2 | Skapa en mätstrategi
ATT vi marknadsförare, kommunikatörer och webbredaktörer behöver mäta kommunikationen i digitala kanaler är vi medvetna om. Men hur ska vi bära oss åt? I detta inlägg delar mätningsninjan Johan Johansson med sig av sin mätstrategi, det vill säga hur vi ska jobba med datan vi får in.

Läs mer

Mät din digitala kommunikation - del 1 | Så här kommer du igång

Mät din digitala kommunikation - del 1 | Så här kommer du igång
Johan Johansson är en riktig mätningsninja. Han är digital analytiker på Outfox och populär kursledare i Google Analytics. Han hjälper företag och organisationer att erövra den digitala sfären. I samband med en kurs passade jag på att mjölka Johan på en del av hans kunskap. I denna första del av vår bloggserie ”mät din digitala kommunikation” hjälper Johan oss att komma igång med grunderna.

Läs mer