Anne Lundholm, teamchef för Consulting-teamet

Är du intresserad av att ingå i RCC-teamet på Husqvarna? Anne Lundholm, teamchef för Consulting, berättar lite om vad det innebär!

Hej Anne, vem är du?

Jag har jobbat på Pdb sedan 1999 och varit teamledare sedan 2002. Consulting-teamet består i nuläget av 15 anställda och två underkonsulter. Det är bra drag i teamet och i våra uppdrag! Vi har ganska stor bredd i våra kompetenser – alltifrån projektledare, verksamhetskonsulter, lösningsarkitekter och utvecklare. Det som karaktäriserar vårt erbjudande och vårt team är att vi jobbar nära kundens verksamhet och har stort verksamhetskunnande. Vi är alla självständiga och självgående konsulter med eget driv.    

Vilken typ av projekt jobbar ni med?

Exempel på projekt kan vara organisatoriska förändringar som förvärv eller splitt av bolag. Det kan handla om införande av standardsystem i globala koncerner. Vi jobbar också ofta i uppdrag som spänner över flera av våra erbjudanden. Det kan exempelvis handla om att vi har en verksamhetsexpert i vårt team som samverkar med konsulter i Business Intelligence-teamet och/eller eSolutions-teamet i en leverans av t ex affärsanalys, leverantörsportal eller masterdataprojekt.

Kan du berätta mer om just affärssystemsteamet, RCC (Rex competence center)

Det uppdrag (RCC) vi nu söker ytterligare Business Analysts till handlar om ett långt kontrakt där vi arbetar med utveckling på ett strategiskt plan av en kunds egenutvecklade verksamhetssystem - och dess eventuella efterföljare på sikt.  Affärssystemet REX är en central komponent i flera av Husqvarna Groups divisioner och geografier. Genom Rex Competence Center kommer företagen kunna säkra kompetensförsörjningen under kommande år. 

RCC-programmet kommer bemanna ett antal olika nyckelroller relaterade till utveckling och förvaltning av affärssystem. Programmet innehåller också strategier, utvecklingsplaner och utbildning för att säkra kompetensförsörjningen framåt. Detta innebär intressanta och utmanande jobbmöjligheter både för Pdb:s anställda och framtida medarbetare.

Hur är det att jobba på Pdb och i ditt team?

Teamet samlas minst en gång i månaden. Varannan gång brukar vi köra lunchmöte där vi drar siffror, resultat, affärsmöjligheter och projektstatus över en lunch som Pdb bjuder på. Och varannan gång brukar vi lyxa lite med hotellfrukost på lite olika ställen i stan. Då blir mötesformen lite mjukare och vi pratar lite allmänt om vad som är på tapeten hos olika kunder och i olika uppdrag. 

Vi kör också kompetensspridningsövningar i teamet, t ex om någon har varit på en intressant konferens. Sen brukar vi ha teamaktiviteter på kvällstid med tex middag, pubquiz och biljard.

 

Läs allt om de lediga tjänsterna här

Läs mer om RCC-projektet här