Arvid Josefsson, en Java-byte of Pdb

Vad innebär egentligen ”superteam till spännande uppdrag inom Java”? Arvid Josefsson, Java-utvecklare på Pdb reder ut begreppen!

Hej Arvid, vem är du?

Jag är utbildad dataingenjör och har jobbat som utvecklare/arkitekt på Pdb sedan 2011.

Du har nyligen startat upp ett nytt projektteam, berätta om det!

Det är en nystartad gruppering inom ecom/online som ska driva utveckling kring detta för både .Net och Java. Det händer mycket inom detta område hos kunden just nu. Det innebär att vi är med mitt i centrum där allt händer, mycket action. Jag själv är med i detta team som lösningsarkitekt.

Vilken typ av kompetenser/specialister jobbar du tillsammans med och på vilket sätt utvecklar det dig?

Jag jobbar tillsammans med allt från utvecklare till verksamhetsfunktioner och andra leverantörer i projektet. Jag tycker det är kul och utvecklande att lösa problem och ta fram IT-lösningar som verkligen gör nytta. Att få ha kontakt med både den ”mjuka” kunden/verksamheten och den ”hårda” tekniska sidan tycker jag är kul.

Hur är det att vara en ”byte of Pdb”?

Pdb är ett spännande företag där det händer mycket. Bra kollegor och skön atmosfär! Hela den digitaliseringsvåg vi står inför medför väldigt många och stora utmaningar. Jag tror detta kommer innebära många roliga projekt och utmaningar att sätta tänderna i. Att få ta nya typer av arbetsuppgifter som pekar i den riktning jag själv vill gå är väldigt roligt.

 

Vi söker fler vassa Java-utvecklare. Se våra lediga tjänster här!