Julgåvor 2017
Dec 13, 2017

Julgåvor 2017

Vi köper inte julklappar till anställda eller kunder. Varje jul får Pdb:s medarbetare istället nominera välgörenhetsorganisationer som de känner extra mycket för. Av dessa röstas tre organisationer fram som får dela på årets julgåva. I år går pengarna till följande organisationer. Skänk gärna en slant du med! Organisationernas swish-nummer står med nedan.

 

Fotbollsgemenskap

IF Hallby Fotboll, Hisingstorpsskolan och Andreasförsamlingen-Fjällstugan i Jönköping har ett fotbollsprojekt i Branesti, Moldavien. Syftet är att ge barnen en meningsfull fritid och ett framtidshopp. Barnen får möjlighet att spela fotboll under veckorna och på sommaren har det sedan 2012 anordnats ett veckolångt fotbollsläger. 2017 deltog 120 barn.

Fotbollsgemenskap arbetar genom en lokal kyrklig hjälporganisation som heter CRAC som hjälper fattiga barn med mat och skolhjälp. Swisha gärna din gåva till 123 056 9111. Märk med "Fotbollsgemenskap".

 

Hope in Action

I en långvarig väpnad konflikt, som den i Kongo, far människor väldigt illa. Inte bara kroppsligt utan även andligt och själsligt. Hope in Action stannar kvar när andra lämnar krishärden. De driver flera projekt, bland annat sjukhus, barnhem och kvinnocenter. Gemensamt för dem alla är att de jobbar långsiktigt och bidrar till att ett nytt samhälle byggs upp.

Bidra till Hope in Actions arbete genom att swisha till 123 303 10 28.

 

WaterAid

Vatten är en grundläggande mänsklig rättighet men nästan en tiondel av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten. Konsekvenserna av detta är fruktansvärda - varje dag dör 800 barn av sjukdomar som orsakats av brist på rent vatten och toaletter. WaterAid vill att alla i hela världen ska ha tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Stötta deras arbete genom en swishgåva till 90 016 29.

 

God Jul önskar Pdb!

 

Läs mer: Pdb:s sponsringspolicy