Pdb öppnar kontor i Växjö
Jun 14, 2018

Pdb öppnar kontor i Växjö

Pdb öppnar kontor i Växjö. IT-bolaget vill nå både kunder och kompetenser i den starka tillväxtregionen Kronobergs län. ”Vi vill skapa bra affärer tillsammans med våra kunder och bra karriärsmöjligheter för våra medarbetare” säger VD Stefan Selvander.


Nyetableringen är en del av Pdb:s expansionsplaner.


”Växjö är en region med kraftig tillväxt där IT har ett starkt fäste.” säger Pdb:s VD Stefan Selvander.”Vi har kunder i området och för att kunna serva dem bättre är det bra med närvaro. Där finns också många företag inom tillverkande industri och logistik, branscher där vi är väldigt starka och kan erbjuda vårt unika tjänsteutbud.”


Pdb är experter på digitalisering och starka inom integration, webblösningar, applikationsutveckling och beslutsstöd. Just beslutsstöd (BI) får extra fokus på Växjökontoret.


”Vi ser ett behov av renodlade BI-leverantörer i området och där har vi ett väletablerat team med expertkompetens. Det finns ett ökat behov av just Business Intelligence-lösningar nu med tanke på den höga digitaliseringstakten” säger Mattias Gröndahl, affärsutvecklare inom BI och blivande kontorschef på Växjö-kontoret.


BI-lösningar samlar in, analyserar, rapporterar och visualiserar information så att bolag bättre ska förstå och kunna förbättra sin verksamhet. Detta kan göras med hjälp av Machine Learning (ML) och Artificiell Intelligens (AI), något som Pdb praktiserar i projekt i samarbete med kunder och forskare på området.


Rekrytering till Växjö-satsningen pågår nu inom BI och övriga affärsområden. Kontoret på Videum Science Park kommer snart fyllas av nya Pdb:are.


”Kompetensförsörjning är en förutsättning för Pdb:s tillväxt och i Växjö finns mycket bra underlag, inte minst med tanke på universitetet” säger Mattias Gröndahl. ”Vi siktar på att vara minst 20-30 personer på Växjö-kontoret inom några år.”


Den 1:e september öppnar Pdb sitt kontor på Videum Science Park i Växjö, det tredje kontoret i Pdb:s koncern. Huvudkontoret i Jönköping och kontoret i Stockholm har idag cirka 80 anställda.

 

Vill du bli en byte of Pdb - i Växjö? Kolla in våra lediga tjänster!