Ett partnerskap med kontinuitet

DHL har anlitat Pdb för olika typer av webblösningar sedan slutet av 90-talet.
– Snabbhet och flexibilitet är två anledningar till det långa partnerskapet. Men det viktigaste är den personliga relationen, säger Björn Hedenborn, Manager Customer Integration DHL.

Det handlar om IT, men det är medarbetarna som är den största orsaken till att samarbetet mellan DHL och Pdb har hållit i så många år, menar Björn Hedenborn.
– Vi konkurrensutsätter alla våra leverantörer, men på detta område har vi inte hittat någon som är bättre. Pdb:s kompetens och deras förståelse för vår basverksamhet är ett måste för att kunna leverera bra IT-lösningar.

Fördel med huvudkontor i Jönköping

Björn Hedenborn ser en stor fördel i att Pdb har sitt huvudsäte i Jönköping och inte i en storstad.
– På mindre orter är man i allmänhet – och på Pdb i synnerhet – bättre på att behålla bra folk. Vi har en kontinuitet i vårt samarbete och de kan vår verksamhet. Det räcker ofta med ett telefonsamtal, och vi behöver inte dra igång något stort varje gång, med nya människor. Det betyder mycket.

Till en början handlade uppdragen till Pdb mest om interna lösningar, för att hantera transportörer. Under årens lopp har projekten hamnat mer och mer åt kundsidan till.
– Människor gör alltmer på nätet, vilket gör att privatpersoner blir en växande marknad även hos oss stora transportörer, berättar Björn Hedenborn.

Det lilla extra

Ett problem som Pdb nyligen har kunnat hjälpa DHL med är en webbaserad automatisk uppslagsfunktion som säkrar att alla adressuppgifter blir korrekta.
– I Tyskland är reglerna väldigt strikta om att mottagarens adress är helt korrekt. Stad, gata och gatunummer måste vara rätt. Med Pdb:s lösning kan inte kunden göra fel. Det är ett exempel på det där ”lilla extra” som de kan hjälpa oss med.

DHL har två årliga produktplaceringar. Då är Pdb alltid inblandade.
– När vi lanserar en ny tjänst idag måste den vara IT-anpassad. Och vi har många, framförallt internationella kunder, med egna idéer som kräver speciallösningar

Kontakta Anne för mer information om våra konsulttjänster

Anne Lundholm

Affärsområdeschef Consulting

 

0734 331967

Anne.lundholm@pdb.se